Megosztás
Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kép

Az asztrológia nem egy tudományág. Bár egyesek szerint ez is természettudomány, mivel a természetben megtalálható analógiákat, szimbólumokat használja. Az asztrológia szemléletmód, eszköz, amely segítségül szolgálhat a körülöttünk lévő és saját belső világunk megértésére, tehát önismereti eszköz. A tudomány ma a törvényszerűség elvén vizsgál különböző dolgokat. Célja a világ megismerése. Ezzel szemben az ezotéria, eredeti értelmezésben a belső világot vizsgálja. Célja az egyén megismerése. A lélek nem vizsgálható mérőeszközökkel, és nem jelenthetünk ki róla törvényszerűségeket. A világot tükörként használjuk. A körülöttünk lévő embereket is. A cél nem az, hogy megismerjem a családomat és környezetemet, hanem hogy rajtuk keresztül megismerjem önmagam. Róluk mindig csak részinformációkat tudhatok meg, de nem a teljességet. Az asztrológia metafizikája az, ami az ókor egyetlen metafizikája: Minden Egy.

 A Tabula Smaragdina tételét, e táblácskát tarják a hermetika forrásának, vagyis a mai ezoterikus világkép bölcsőjének :

„Ami lent van, ugyanaz, mint ami fent van, és ami fent van, ugyanaz, ami lent van – így érted meg az Egy csodáját. Minden az Egyből keletkezett alkalmazkodás által…Ahogyan a Makrokozmosz, úgy születik a Mikrokozmosz. Ez a teremtés titka, minden létesülés kulcsa.” Hermész Triszmegisztosz

Tehát elmondhatjuk ez alapján, hogy a Teremtő létrehozta a teremtett világ alapelvét: a polaritást. Az ember a polaritás egyik pontjával, a Lélekkel azonosul, így szemben áll a világgal. Az elkülönültség csupán a megismerést és a tapasztalást szolgálja.

Az asztrológia tehát az analógiás gondolkodás segítségével érthető meg, nyelvezete szimbolikus. A horoszkóp analógiák megismerése és alkalmazása lehetővé teszi számunkra az önismeretet, a választás, a döntés szabadságát, a körülöttünk lévő emberek alaposabb megismerését, a helyzetek, események pontosabb megértését, értelmezését, a mélyebb összefüggések meglátását, a betegségek valódi okainak felderítését. Segítséget ad gyermekeink nevelésében, partnerkapcsolataink, barátságaink, konfliktusainak megoldásában, választ ad családi problémáinkra, irányt mutat feladataink megtalálásában. Amit használunk, az a radix horoszkóp. A születésünk pillanatában állt fel a mostani inkarnációnkhoz. Ez olyan, mint egy útlevél az élethez, csak pluszban tartalmazza a személyes kartonunkat és forgatókönyvünket is. Kiindulópontnak viszont érdemes tisztázni, hogy honnan indulunk. Ezt az Aszcendens terápiás résznél ismerhetjük meg. A harmadik évezred asztrológiája már pszichológiai alapú. Nem a prognosztika van előtérben, hanem a személyiség.

 

Amit megtudhatunk egy pszicho-asztro elemzés során magunkról:

- energia erőforrásokat, azok elakadásait = Énállapotok

- belső személyiségek, karakterek = Bolygók

- saját árnyékom = 7.ház

- energia felhasználási módok

- tanulási feladatok

- életút feladat

- szülőképek

- programozottság

- gyermekkori sérülések

- életstratégia, karma

- járatlan út

- párkapcsolat,

- szülő szerep

- hivatás

Tehát a horoszkópunk megismerésével közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy megtudjuk kik vagyunk, mi a dolgunk most itt, hogy hol tartunk. Ugyanis egy horoszkópot több szinten is meg lehet élni. Ez mindig az adott személy tudatossági szintjétől függ. A horoszkópunk értünk van, soha nem ellenünk. Nem arra való, hogy megkérdőjelezhetetlen jóslatokat jövendöljünk belőle. Ez rettenetes károkat képes tenni egy személyiségben, ugyanis mindenféleképpen determinál valamilyen szinten egy másik ember által.

Kép


 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép


Képgaléria


Utolsó kép


Elérhetőség

Tóthné Bocsi Szilvia

Budapest 1171
Körömvirág utca 24

30-851 0853

lelektukor@citromail.hu

Levelezőlista
Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>

CURRENT MOON

Statisztika

Online: 1
Összes: 32146
Hónap: 758
Nap: 26