Megosztás
Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aszcendensek jellemzői

2010.09.15

Kos

Nyitott típus vagy, aki mindig aktív, és céljaiért nagyon tud küzdeni, rettentően önérvényesítő. Nagy energiával kezdesz mindenhez. Igyekszel a legelső és a legösztönösebb lenni. Gyakran gondolkodás nélkül reagálsz. Gyakran mész fejjel a falnak Önző, gyermekien naiv vagy, ha dícsérnek képes vagy bármit elhinni. Érvekkel téged meggyőzni nem lehet. Makacs, nem túl igazságos, nagyon dicsőségigényes vagy. Élénk szerelmi életet élsz. Nem szabad ellentmondani neked. Rossz diplomata lennél, mert nagyon nyersen fogalmazol. Nehéz a természeted. Képes vagy egyszerre több partnerkapcsolatot is létesíteni. Nem az a lényeg, hogy mit csinálsz, hanem az, hogy hogyan: mindent olyan vehemensen, energikusan.

Kos ascendens megjelenés

Erőteljes, markáns vonások, előreugró, energikus arc, áll, széles homlok, érzéki száj, megnyúlt orr, összenőtt, erős szemöldök, szúrós tekintet, vöröses haj, katonás járás, nyúlánk, izmos termet.

Az egész megjelenése dinamizmust, energiát sugároz, gyors, határozott mozdulatok jellemzik, szinte túlteng benne az energia. A sport kifejezetten neki való. Igazi vezéregyéniség, nem hagyja magát befolyásolni, egyenes, őszinte, akár a tapintatlanságig is. Rámenős, nyughatatlan, türelmetlen, heves. Gyerekként ajánlott sportolnia, mert sok fölös energiával rendelkezik. Született tehetség a vezetés terén, magával tud ragadni másokat, lendülete sodró, és amint beindította a folyamatot, a "fogjuk meg és vigyétek" mentalitásba megy át. Ösztönös tehetsége van a kos foglalkozásokhoz, mint például minden egyenruhás szakma: rendőr, katona, tűzoltó, orvos (sebész, fogorvos) továbbá fodrász, sportoló.

Amennyiben az ascendenst, vagy annak uralkodó bolygóját nehezítő fényszögek érik, agresszív, indulatos, akaratos, önérvényesítő, önző, mohó lehet.

A Kos szikár, erős testet ad, a közepesnél kissé erősebb testalkatot, erős végtagokat és csontot, hosszú arcot, bozontos szemöldököt, éles szemeket, hosszú nyakat, sűrű hajat, általában barnát vagy világosat. Külső megjelenése kissé vadnak tűnik. Jellegzetes és érzékeny testrésze a fej. Képletesen és fizikailag is "fejjel megy a falnak", nagyon sok esetben a fejen található sebhely Kos napjegyre vagy aszcendensre utal. Tekintete éles, szúrós, kihívó. A két szeme között függőleges ráncok jelennek meg, ha indulatba jön. Arca markáns, csontos. Orra feltűnő, hegyes, előremutató. Szája viszonylag nagy, ajka húsos, érzéki. Alsó ajka előrébb áll, mint a felső, álla hegyes, előreugró. Haja színe gyakran vöröses. Az egész teste erős, inas. Erős, szívós alkat. Nem valószínű, hogy elhízik, mert sokat mozog és keveset pihen.

Híres Kos aszcendensű emberek: Barbra Streisand, Vágó István, Amanda Lear.

Kos aszcendens érzékeny testrésze: fej, fül, arc, száj, fogak, koponya, agy, izmok

Kos aszcendens fejlődésében bejárandó útja: az agresszortól a jó vezetőig. "A Tiszta Hős"

 

Bika

Zárkózott típus vagy, aki sokszor lassú, csökönyös, meggyőzhetetlen. Anyagias vagy, fontos számodra a biztonság. Stabil és megbízható. Türelem jellemez, fát lehet vágni a hátadon, de ha egyszer bevadulsz, akkor nagy baj van. Békére, harmóniára, tartós kapcsolatokra törekszel, jól bírod a terhelést. Gyakran dicsekszel. Szereted a természetet, az állatokat. Meglehetősen anyagias vagy, a nehéz munkát is szívesen elvégzed, ha jól megfizetnek. Kiváló a szépérzéked, gyakran az énekhangod is. Ha kitalálsz magadnak valamit, azt végig is csinálod, még akkor is, ha félúton kiderül, hogy ostobaság és időpazarlás. Gyermek és családszerető vagy, jó pedagógiai érzékkel rendelkezel. Korai házasság, vagy koraérettség jellemez.

Bika ascendens megjelenés

Első ránézésre is könnyen felismerhető nagy, nyílt, élveteg tekintetű szemeiről, melyekre hatalmas szempillák vetnek árnyékot. A nőkre jellemzőek a gömbölyded formák, nőiesen telt testalkat. Szeretnek csinosan öltözködni, amivel kiemelik, és még nőiesebbé teszik a megjelenésüket. A férfiaknál gyakori a bajusz viselete. Mozgása kényelmes, nem kapkod, kissé lassú. Kissé alacsony vagy közepes termet.

Az egész megjelenése biztonságot, nyugalmat áraszt. Szereti a stabilitást, az állandóságot. A megszokás számára a biztonságot jelenti. A meglévő körülményeken, kapcsolatokon nehezen változtat. Zavarják a gyors, hirtelen dolgok, események. Született tehetség a pénzügyek terén, és minden olyan életterületen, ahol a megtartásra van szükség. Vonzódik a természethez, és minden olyan szakmához, amely kapcsolatban áll vele. Ösztönös tehetsége van a bika foglalkozásokhoz, mint például a bankár, kertész, szakács, komolyzenész.

Amennyiben az ascendenst, vagy annak uralkodó bolygólyát nehezítő fényszögek érik, makacs, önfejű, konok, merev, hirtelen haragú lehet.

A Bika szokás szerint közepes testalkatot ad, erős, köpcös, széles homlokkal, telt arccal, kiváló vagy sötét, vagy kék szemekkel, rövid nyakkal, vastag ajkak, az orr és a száj általában nagy és széles, sötét arcszín, sötét vagy fekete haj. Testalkata masszív, szilárd. Nyaka rövid és vastag. Tekintete barátságos, kedves, derűs - békés természet. Gömbölyded, húsos, lágy, telt formák jellemzik, álla párnás, gömbölyű. Tokásodásra hajlamos. Ha mosolyog vagy nevet, kicsi kerek gödröcskék jelennek meg a szája szögleténél, a jellegzetes "vénusz-gödrök". Szeret sokat és jókat enni és keveset mozogni, ezért hajlamos az elhízásra. Érzékeny testrésze a nyak.

Híres Bika aszcendensűek: Mae West, Claudia Cardinale, Carlos Santana.

Bika aszcendens érzékeny testrésze: nyak és a torok, pajzsmirigy, mandulák

Bika aszcendens fejlődésében bejárandó útja: az anyagi világ értékeihez való túlzott ragaszkodástól az optimális stabilitásig, mások értékeinek megbízható gyarapításáig, a tárgyak elengedéséig.

 

Ikrek

Nyitott típus vagy. Külső ingerekre gyorsan reagálsz. Egyszerre több dologgal vagy képes foglalkozni (egyik kezével rántást kever, a másikkal keresztrejtvényt fejt). Kíváncsi vagy, mindenre odafigyelsz, a szemgolyód ide-oda ugrál, de nem idegesség miatt, hanem csak mindent látni akarsz.
Mindenről mindent tudsz - persze csak felszínesen - de ez elég is neked. Gyakran fecsegsz, és igen jól kommunikálsz. Jó kereskedő válhat belőled (ha már nem vagy az), a kerti törpét is rásózod az emberre. Ritkán vagy hűséges. Mindig az a fontos, amit épp csinálsz, a következő pillanatban hajlamos vagy elfeledkezni az egészről, és akkor ismét az lesz a rendkívül fontos amit elkezdtél. Nem kötődsz szinte semmihez, mindenkivel és mindenhol jól érzed magad. Mindig mindenből és mindenhol kettősség jellemez.

Ikrek ascendens megjelenés

Magas, vékony, gyors, fiatalos mozgás, a keze mindig matat valamivel, soha nem áll meg, élénken gesztikulál. Általában kék szemű, vékonyszálú, inkább szőkés hajú. Hosszúkás arc, magas homlok, hosszú vékony végtagok. Élénk, értelmes tekintet. A nők gyakran fiús alkatúak.

Az egész személyiségét a fizikai és szellemi mozgékonyság, frissesség jellemzi, ez idősebb korában is jelen van. Kíváncsi, kommunikatív, kapcsolatteremtő, minden újra nyitott. Fontos számára az információ, melynek szabad áramlást biztosít. Nagyon könnyen teremt kontaktust bárkivel. Racionális, szellemi lény. Született tehetség a kommunikáció terén, nagyon jól zsonglőrködik a szavakkal, bár az írás mellett inkább a beszéd áll közelebb hozzá. Képes párhuzamos tevékenységre.

Amennyiben az ascndenst, vagy annak uralkodó bolygóját nehezítő fényszögek érik, állhatatlan, pletykás, felületes lehet.

Az Ikrek általában magas, egyenes alakot ad, egészséges arcszínnel, éles, messzire tekintő pillantással, magas, előreálló orral és előreugró állal. Termete karcsú, nyúlánk, hosszú végtagokkal. Beszéd közben gesztikulál. Nagy léptekkel, gyorsan jár, járás közben karjait lóbálja. Homloka felfelé szélesedő. Tekintete hűvös, szembogara ide-oda ugrál, mintha a csapongó gondolatait tükrözné. Orra és szája viszonylag nagy, nagyon kíváncsi természet, és sokat beszél. Lehet az állán kis kerek bemélyedés, a jellegzetes, "merkúr-gödör". Nyaka vékony, mozgékony. Férfiak nyakán gyakran feltűnő az ádámcsutka. Válla széles, egyenes. Érzékenyek a légzőszervei, a karja, a válla és az idegrendszere. Fiatalos külsővel rendelkezik még idős korában is.

Híres Ikrek aszcendensűek: Für Anikó, Szandi.

Ikrek aszcendens érzékeny testrésze: karok, vállak, kezek, légzőszervek, idegrendszer

Ikrek aszcendens fejlődésében bejárandó útja: a kotnyeles felületességtől az elmélyült valódi tudásig.

 

 Rák

Zárkózott típus vagy. Külső ingerekre lassan és szeszélyesen reagálsz. Főleg a saját belső érzéseid, hangulataid irányítanak. Rendkívül érzékeny és túl érzelmes vagy. Jó intuitív készség és magas fokú empátia jellemez. Család és otthoncentrikus vagy. Messziről kerülöd a konfliktusokat, mert félsz a kudarcoktól. Sok kérdésben bizonytalanság jellemez: belekezdj - ne kezdj, ha bele is kezdesz sokszor megbánod. Ha összeszeded magad hihetetlen cselekedetekre lennél képes, de te szeretsz biztosra menni, ez pedig nem mindig adatik meg.

Rák ascendens megjelenés

Fehér bőr, kerek arc, álmodozó, nedvesen csillogó kék szemek, közepes termet, erős csípő, férfiaknál kisebb pocak, súlya ciklikusan változik plusz-mínusz 1-2-kg, a nők mellben erősek, a napon könnyen leégnek. Közepes termet.

Már a látványa is puha fészek meleget sugároz, telve érzelemmel. Segítőkész, anyáskodó, gondoskodó. Álmodozó tekintetéről könnyen felismerhető. Érzékeny, könnyen sírva fakad, nagyon érzékeny lelkű. Szívesen süt-főz, és szívesen megkínál másokat. A legfontosabb számára a család, és nagyon szoros a kapcsolata az édesanyjával. Született tehetség a gondoskodás terén, ezért nagyon jó kapcsolatot tud teremteni a gyerekekkel, főleg a kicsikkel, de mivel ösztönös tehetsége van a fészek meleg megteremtésére, egy szállodában, panzióban is bevonzza a vendégeket. Gondoskodó hajlamát, mint remek szakács tudja kamatoztatni.

Amennyiben az ascendenst vagy annak uralkodó bolygóját nehezítő fényszögek érik, érzelmi zsaroló, érzelmi zsarnok válik belőle.

A Rák közepes testalkatot ad, általában deréktól fölfelé erősebb, mint alatta. Telt kerek arc, fehér, halvány arcszínnel, rövid, kerek orral. Világos haj, kissé elpuhult és ritkán erős testfelépítés jellemző rá. Külső megjelenését a lágy, kerekded formák jellemzik. Szeme nedves fényű, mandula formájú. Tekintete félénk, rajongó. Arcbőre nagy pórusú, álla puha, kerekded. Orra gyakran pisze, felfelé hajló. Érzékeny testrészei az emésztőszervek, különösen a gyomor. Mindent és mindenkit táplálni szeretne. Érzelmi lelki bánatait gyakran evéssel kompenzálja, ezért hajlamos az elhízásra. Női szülötteknél hangsúlyosak és érzékenyek a nemi szervek.

Híres Rák aszcendensűek: Lang Györgyi, Cher, Mel Gibson, George Michael.

Rák aszcendens érzékeny testrésze: mell, gyomor, méh, nőknél bal, férfiaknál jobb szem

Rák aszcendens fejlődésében bejárandó útja: a hisztis hangulatembertől a család alappilléreként szolgáló emberig.

 

Oroszlán

Nyitott típus vagy. Az élet napos oldalán fordulsz elő. Kissé lusta vagy, de ha céljaidért küzdeni kell, valódi Oroszlánná válsz. Beragyogsz egy közösséget, észre kell, hogy vegyenek. Szeretsz vezetni, dirigálni, játszani, szórakozni. Mindent megteszel a szerelmedért, de már nem annyit a házastársadért. Szereted a gyerekeket, jó pedagógiai érzékkel rendelkezel. Vállalkozó típus vagy, kissé idealista, és gyakran naiv. Felnézel a magad szintjén álló szellemiségekre. Kitartó, egyben uralkodó típus vagy. Ha véletlenül koldusnak születettél volna, képes vagy arra, hogy úgy fogadj el alamizsnát, mintha te tennél azzal szívességet, hogy elfogadod. Ha iszogatsz, éjfélre kidőlsz, hamar a fejedbe száll. Optimista vagy, amíg két kezed van, nagy baj nem lehet.

Oroszlán ascendens megjelenés

Széles arc, mandulaszem, kicsit pisze, széles orr, érzéki száj, "királyi" hajkorona, közepes termet, szőke vagy vörösesbarna haj, bátor, nyílt, sugárzó tekintet, egyenes, méltóságteljes tartás.

Az egész megjelenése méltóságteljes, biztonságot és nyugodt erőt sugároz. Alkotó és kreatív, ösztönösen maga köré vonzza az embereket melegszívűségével, nyíltságával. Legjellemzőbb mégis rá a méltóságteljesség, soha nem hozza magát kényelmetlen, megalázó, kellemetlen helyzetbe. Nagyon fontos számára a külvilág elismerése, és a külvilágból érkező pozitív visszajelzések a cselekedeteire, produktumaira, körülményeire és a külsejére vonatkozóan. Született tehetség minden olyan tevékenységben, ami az egyéni kreativitásról szól, ahol vezető személyiségre van szükség. Minden oroszlán foglalkozásban: színész, tanár, vállalkozó, sportoló.

Amennyiben az ascendenst, vagy annak uralkodó bolygóját nehezítő fényszögek érik, önteltté, beképzeltté, hiúvá válhat.

Külső megjelenése akaratlanul is magára vonja a figyelmet. A tekintete nyílt, derűs és bátor, az arca markáns. A szája érzéki és tekintélyt parancsoló. Szája szögletében erélyes függőleges vonás - tud szigorú is lenni. A haja dús, loboncos, homlokába hulló, mint az oroszlán sörénye, a szemöldöke is sűrű, bozontos. Szeme viszonylag nagy. Álla energikus, de inkább gömbölyded, mint hegyes. Az álla és az alsó ajka között gyakran található egy vízszintes bevágás. Testalkata masszív, szilárd, esztétikus. Válla széles. Mozgása energikus, járása határozott, gyors, dinamikus. Érzékeny testrészei a hátgerinc és a szív.  Kézfogása erőteljes, szembenéz azzal, akivel beszél. Ösztönösen közvetlen és tekintélyt sugárzó egyszerre.

Híres Oroszlán aszcendensűek: Sáfár Anikó, Szikora Robi, Johnny Depp.

Oroszlán aszcendens érzékeny testrésze: szív, érrendszer, hát, hátgerinc

Oroszlán aszcendens fejlődésében bejárandó útja: az öntelt "kirakatbábutól" a nyíltszívű igazságos kreatív Emberig.

 

Szűz

Zárkózott típus vagy. Külső ingerekre lassan reagálsz, mert mindent alaposan átgondolsz. Alapos elemző vagy, analizáló, aggályoskodó, aki még ráadásul meglehetősen kritikus természetű is, amiért gyakran szőrszálhasogatónak, vagy a kákán is csomót keresőnek tartanak. De szigorú bírád vagy saját magadnak is. Csak azt fogadod el amit megértettél. Neked az nem válasz, hogy csak. Rendszerető vagy. Az egészségedre nagyon figyelsz, gyakran hajlamos vagy a hipochondriára. Sok dologban bizonytalanság jellemez, de tudsz nagyon határozott is lenni. Vitatkozó vagy, mindent egy szellemi szűrőn keresztül vizsgálsz, nem tudsz mindig feloldódni.

Szűz ascendens megjelenés

Szolid, szerény külső, szabályos, ovális arc, vékony száj, szürkés szem, vékony (nőknél fiús) testalkat.

Az egész megjelenése, visszahúzódó szerénységet tükröz, minden harmonikus rajta, és nem visel semmi feltűnőt. Beosztott típus, gondosan ügyel a részletekre. Anyagias, és gyakorlatias, alapvetően racionális beállítottságú. Aprólékos és kitartó, szorgalmas, megbízható munkaerő. Kritikai érzéke fejlett. Született tehetsége van a szűz foglalkozásokhoz, úgy, mint könyvtáros, kritikus, vegyész, térképész, könyvelő.

Amennyiben az ascendenst, vagy annak uralkodó bolygóját nehezítő fényszögek érik, intrikus, szőrszálhasogató, negatív lehet.

Külső megjelenése egyszerű, szerény; feltűnés nélküli, nem sokat ad a külsőségekre. Többre becsüli a tisztaságot, a rendet és a szellemi értékeket, mint a külső cicomát. Tekintete józan, hűvös, figyelő, értelmes, kissé szigorú (intellektuális típus). Homloka magas. Orra markáns, hajlott sasorr, vagy egyenes. Állán lehet egy kis kerek bemélyedés, a jellegzetes "Merkúr-gödör". Mindenben képes hibát találni, mert mindig a tökéleteset keresi. Emésztési, főleg bélrendszeri zavarokra és különféle pszichoszomatikus betegségekre hajlamos. Nehezen tudja "megemészteni" azt, amit nem talál tökéletesnek. Mindig tevékenykedik, nehezen tud lazítani. Érzékeny testrésze még a kéz: állandóan "kézben akarja tartani" a dolgokat.

Híres Szűz aszcendensűek: Paul McCartney, Tom Hanks, Kevin Costner.

Szűz aszcendens érzékeny testrésze: emésztőrendszer, vékonybél, epe

Szűz aszcendens fejlődésében bejárandó útja: a cselszövőtől a megbízható munkatársig.

 

Mérleg

Nyitott típus vagy. Harmóniára, békére, kiegyensúlyozottságra, tartós emberi kapcsolatokra törekszel. Számodra legfontosabb a környezet harmóniája, tönkre tudják tenni az életedet, ha társaságodban veszekednek, neked is, neked is igazad van, csak hagyjátok már abba. Egy békebíró született meg benned. Szívesen szervezel kis dolgokat, mint pl. lakberendezés, bevásárló körút, ruhák tervezése. Rendkívül társcentrikus vagy, nehezen létezel partner nélkül. Ha éppen nincs, keresel magadnak. Sajnos ritkán találsz igazi társra, és sokat csalódsz életében. Túlérzékeny vagy, mégis hűvös és józan. Értelmi síkon keresed a kapcsolódási lehetőséget.

Mérleg ascendens megjelenés

Nagyon szépek, harmonikusak, arányosak, szép, rózsás a bőrük, bájosak, kellemesek, mosolygósak, arcukon vénusz - gödörrel.

Az egész megjelenése harmóniát sugároz. Mindig, mindenkivel kedves, nagyon gyakran mosolyog. Fontos számára a harmonikus, szép környezet. Társ nélkül nehéz számára az élet, nem könnyű számára az egyedüllét. Szeret szerepelni, a középpontba kerülni. Született tehetség a mérleg foglalkozásokban, úgy, mint diplomácia, színészet, a könnyűműfaj, tánc, szépségipar.

Amennyiben az ascendenst, vagy annak uralkodó bolygóját nehezítő fényszögek érik, a megfelelési kényszere miatt nem vállalja saját magát, a véleményét, elvész a személyisége a sok alkalmazkodásban, már nem is lehet tudni, ki is ő valójában.

Fontos számára, hogy milyen benyomást kelt másokban. Nem biztos, hogy kifejezetten szép, de kedvessége és szívélyessége rokonszenvessé és vonzóvá teszi. Testalkata formás. Feje arányos, tekintete szelíd, mosolygós. Homloka domború, szemöldöke ívelt. Orra formás, egyenes, keskeny, görögös. Szája kicsi, a szájszegletnél gödröcske jelenik meg nevetéskor, a jellegzetes "Vénusz-gödör". Álla gömbölyded, esetleg függőleges bemélyedés van az állközépen, ami arányosan két részre osztja az állat. Fogsora olyan, mint egy gyöngysor. Füle kicsi, formás. Válla telt, gömbölyded. Mozgása könnyed, kecses. Hajlamos a kiválasztó szervek és az anyagcsere zavaraira, ha nem tud egyensúlyt teremteni az életében. Érzékeny testrésze a deréktáj és a vese.

Híres Mérleg aszcendensűek: Szűcs Judit, Zoltán Erika, John Bon Jovi.

Mérleg aszcendens érzékeny testrésze: derék, vese

Mérleg aszcendens fejlődésében bejárandó útja: a gerinctelen "alakulóművésztől" a kedves, megértő, a másikat önzetlenül támogató társig.

 

Skorpió

Zárkózott típus vagy. Rendkívül szélsőséges: vagy mindent, vagy semmit. A középutat csak idős korodra ismered meg. Titoktartó vagy, egy vallatóember sem szedi ki belőled. Mindig a nehezebb utat választod, nem azért, hogy mások előtt villogj, hanem saját magadnak akarsz bizonyítani. Gyakran fejjel mész a falnak. Nem vagy vad bosszúálló, de `fehér ember nem felejt` alapon képes vagy kivárni az elégtétel pillanatát, ha kell, évekig türelmes vagy. Diplomatikus és fegyelmezett vagy. Magadtól és másoktól sokat követelsz. Semmit nem tudsz úgy csinálni, hogy meg ne kérdezd: miért. Nagy fájdalomtűrő képességgel rendelkezel, és nem ismersz pardont. Energikus, kitartó vagy.

Skorpió ascendens megjelenés

Szexi, komoly hatást gyakorol a másik nemre, nem klasszikus szépég, de mégis nagyon vonzó. Jellegzetes "vesébe látó" nézése van, akire ránéz, úgy érzi már nincs titka előtte, mindet lát. Általában kissé hullámos, erős szálú, sötét haj, sötét szem, sűrű szemöldök, markáns arc, széles homlok, a külsejében van valami aránytalan, vagy deformitás.

Az egész megjelenése delejes, vonzerőt sugároz, mindenki a hatása alá kerül és észre sem veszi. Az akaratát észrevétlenül tudja átvinni a másik emberre. Vonzzák a titkok, minden rejtélyt meg akar fejteni, foglalkozatják a lét és az azon túli nagy kérdések, lelkileg túlérzékeny, a sérelmeit soha nem felejti el. Született tehetsége van a skorpió foglalkozásokhoz úgy, mint kutató, nyomozó, pszichológus, asztrológus, orvos, kórboncnok, vegyész.

Amennyiben az ascendenst, vagy annak uralkodó bolygóját nehezítő fényszögek érik, eszközökben nem válogatva uralkodó, extrém módon féltékeny, másokat lelkileg megnyomorító lehet.

Tekintete komoly, mágikus, szuggesztív, mindenbe és mindenkibe bele akar látni. Ha indulatos lesz, vagy ha mély gondolatokba merül, a két szeme között függőleges ráncok jelennek meg. Haja gyakran benőtt a homlokába és rendszerint sötét színű. Arca markáns, csontos, álla erős, hangsúlyozott. Szája érzéki, az alsó ajak előrébb áll, mint a felső. A felsőteste fejlettebb, mint az alsó (néha olyan, mint egy ülő óriás). Termete lehet aszkétaszerűen sovány, csontos, de erős izomzatú. Lehet zömök is. Keze erős, vastag rövid ujjakkal. Kézfogása kemény, szorító. Járása, mozgása fegyelmezett. Önfegyelme, akaratereje, lelkiereje nagy. Érzékeny testrésze a has alsó szakasza, a bélrendszer és a nemi szervek.

Híres Skorpió aszcendensűek: Kovács Kati, Cicciolina, Michael Douglas, Clint Eastwood.

Skorpió aszcendens érzékeny testrésze: nemi szervek, vastagbél, végbél, hólyag

Skorpió aszcendens fejlődésében bejárandó útja: a pszichopatától az emelkedett, tiszta, harmonikus lélekig.

 

Nyilas

Nyitott típus vagy. Külső ingerekre gyorsan reagálsz. Sem kitartásod, sem realitásod nincs, viszont igen könnyen belelkesedsz: fogjuk meg és vigyétek! Imádsz beszélni, szónokolni, szereted a saját hangodat hallani. Népszerű vagy. Megszülöd az ideát, gondolatban végre is hajtod, de megvalósításra ritkán kerül sor. Szeretsz filozofálni, okoskodni. Hiú vagy arra, hogy ki mit gondol rólad, fontos számodra mások pozitív véleménye. Magas színvonalon akarsz élni, ha hitel kell, felveszed, aztán majd megadod, ha tudod. Nem vagy fösvény, igaz szinte soha sincs pénzed, mindig megoldod a problémáidat. Szerencséd sohasem hagy el, nagy bajt nem enged megtörténni veled. Könnyen tanulsz, bár tanulás nélkül is képes vagy érvényesülni. Toleráns, szétszórt, nagyvonalú és szeretetreméltó vagy.

Nyilas ascendens megjelenés

Magas, hosszú combok, széles csípő, mozgékony, kissé elnagyolt vonások, a férfiak gyakran viselnek szakállt, derűs, jóságos tekintet.

Az egész megjelenése derűt, optimizmust, segítőkészséget, hitet, jóindulatot sugároz. Nagyon szeret utazni, messze egzotikus tájakra vágyik, vonzza minden ami egzotikus, legyen az táj, étel, ember, használati tárgy. Minden helyzetben optimista, látja a kiutat, és nyugodt derűjével megnyugtat másokat is. Született tehetsége van a nyilas foglalkozásokhoz, úgy, mint a jogász, színész, ügyvéd, pap, politikus, filozófus.

Amennyiben az ascendenst, vagy annak uralkodó bolygóját nehezítő fényszög éri, rangkóros, bölcselkedő, nyughatatlan, nagyképű lehet.

Külső megjelenése dinamikus, lendületes, sportos. Teste izmos, mozgékony, nagy utakra képes. Fejformája inkább ovális, lófejre emlékeztet. Homloka magas, boltozatos. Tekintete távolba néző, bizakodó, tiszta; nyílt. Orra lefele megvastagszik. Orrcimpája kidudorodik. Fülcimpája csigavonalú. Szája viszonylag nagy, kitűnő szónok. Felső ajka előrébb áll, mint az alsó - nem erőszakos, inkább megértő. Ajkai húsosak. Fogai hosszúak, szabálytalanul nőttek, előreállóak. Álla puha, gömbölyded, tokásodásra hajlamos. Testalkata általában nyúlánk, teltkarcsú, lábszára hosszú. Hajlamos a táplálkozást is túlzásba vinni, és akkor tekintélyes joviális külsőt ölthet. Érzékeny testrésze a csípőtáj, a felső lábszár és a máj.

Híres Nyilas aszcendensűek: Jodie Foster, Zalatnay Cini, Pataki Attila, Nagy Fecó

Nyilas aszcendens érzékeny testrésze: csípő, comb, máj

Nyilas aszcendens fejlődésében bejárandó útja: a "majd én megmondom, hogyan kell élni"-től a mély bölcsességekkel rendelkező emberig.

 

Bak

Zárkózott, racionális típus vagy. Külső ingerekre lassan reagálsz, alaposan átgondolsz és megfontolsz mindent. Ritkán mondasz valamit, de annak mindig súlya van. Azt szereted, ami kézzel fogható. Tudatosan élsz, ambiciózus vagy és hivatás centrikus. Első a karrier, második a munka, a hivatás, és csak ezután jöhet minden más. Képes vagy lemondani mindenről, a szerelemről, a családról - a hivatásáért. Mindig lent kezded, és lépésről lépésre haladva jutsz el a csúcsig. Ha buksz, képes vagy többször is nekifutni. A melegséget, érzelmeket nem tudod kimutatni, a környezeted sokszor hiányolja is. Ezt saját magadról soha nem ismernéd be. Rettegsz a csalódásoktól. Nem iszol, nem szórakozol, precíz, megbízható, gátlásos vagy.

Bak ascendens megjelenés

Vékony, szikár testalkat, mélyen ülő barna szem, okos tekintet, sűrű, erős sötét haj, merev, markáns vonások, vékony szájszél.

Az egész megjelenése óvatosságot, megfontoltságot sugároz. Van benne valami megfoghatatlan szomorúság. Óvatos, takarékos, puritán, gyakorlatias, a luxus távol áll tőle. Nagyon célorientált, a cél elérése érdekében képes sok mindenről lemondani. Az életben nehezen éri el a dolgokat, neki mindenért sokkal többet kell tennie, mint másoknak. Szorgalmas, kitartó, nagy akaraterővel rendelkezik. Született tehetsége van a bak foglalkozásokhoz, úgy, mint szobrász, építész, mérnök, tanár, bányász, asztalos.

Amennyiben az ascendenst, vagy uralkodó bolygóját nehezítő fényszögek érik komor, túlzottan zárkózott, távolságtartó, munkamániás, képtelen a lazításra, merev lehet.

Megjelenése egyszerű, fegyelmezett, konzervatív, szigorú, rideg. Merev, tartózkodó benyomást kelt. Amíg fiatal, idősebbnek látszik a koránál. Testalkata sovány, szikár. Inkább magas, mint alacsony. Mozgása óvatos, lassú. Arca komoly, a szája mellett, az arca közepén; mély; függőleges ráncok húzódhatnak - mindig gondterhelt. Homloka magas, meredek, a fejtetőnél szögletesen hátrahajló. Haja ritka szálú, többnyire sötét színű. Szája keskeny, színtelen, lefelé hajló, összeszorított. Álla hegyes, fogai erősek. Nyaka hosszú, csontos, kiálló ádámcsutkával. Keze sovány, erős ujjakkal, lába hosszú, csontos térdekkel. Érzékeny testrésze a térd, valamint az egész csontrendszer mint a test tartóoszlopa, és a bőr mint a test szétesését korlátozó közeg.

Híres Bak aszcendensűek: Susan Sarandon, Sophia Loren, Tom Selleck.

Bak aszcendens érzékeny testrésze: térd, csont, bőr, fogak

Bak aszcendens fejlődésében bejárandó útja: a rideg munkamániástól a komoly, megbízható Emberig.

 

Vízöntő

Nyitott típus vagy. Széles látó- és érdeklődésű. Vonzz a modern technika, de érdekel az ősrégi is, ha az valamiben különleges. Saját magad is különleges és különc vagy. Ha úgy tetszik, kifeszítesz a hálószobádban egy ejtőernyőt. Gyakran nem érted meg a környezetedet, de ez visszafelé is igaz. Sokat markolsz, keveset fogsz, a határidőket nagyon nem szereted. Szociális beállítottságú vagy, ugyanúgy tudsz beszélni egy utcaseprővel, mint egy miniszterhelyettessel. Szenvedélymentesség jellemez. Nehezen viseled a korlátokat, kötöttségeket, a szabadság az életelemed. Nem vagy hűtlen, de ha éjjel eszedbe jut, hogy mész, akkor nem lehet megállítani. Az idődet képtelen vagy beosztani.

Vízöntő ascendens megjelenés

Neki van a levilágítóbb kék szeme, magas, karcsú, hullámos haj, extrém, bizarr megjelenés, esetleg polgárpukkasztó öltözék.

Az egész megjelenése figyelemfelkeltő, mindenképpen fittyet hány a szokásoknak, a fennálló rendnek. Szereti meghökkenteni már a külsejével is az embereket. Igazi forradalmár, újító, ő az, akinek a fejében megszületnek a legújabb ötletek, de a szabályok idegesítik, fontos számára a szabadság, hogy soha semmiben ne korlátozzák. Szívesen és elkötelezetten segít egy embercsoporton. Született tehetsége van ahhoz, hogy új dogokat vigyen a világba. A vízöntő foglalkozásokhoz van a legnagyobb affinitása, úgy, mint reklámszakember, divattervező, számítástechnikus, felfedező, pilóta, asztrológus, szociológus.

Amennyiben az ascendenst, vagy annak uralkodó bolygóját nehezítő fényszögek érik, feltűnési viszketegségben szenvedő, mindent kényszeresen megreformáló emberré válhat.

Általában magas termetű. Tekintete élénk, tiszta, tárgyilagos, értelmes, elfogulatlan, messzire néző. Szeme feltűnően nagy. A szeme színe változónak tűnik, kék és zöld között ingadozik. Valójában a pupillája nagysága változó. A haja színe többnyire világos, lehet hullámos vagy egyenes szálú. Orra erős, széles orrnyereggel. Az orra és a szája között viszonylag nagy a távolság és hosszú a bevágás. Fülcimpája lenőtt. Álla kissé előreálló. Nyaka formás, szabályos. A homloka magas. Arca kissé szögletes. Nevetéskor látszik a fogínye is. Érzékeny az alsó lábszára, a bokája, a keringési rendszere, a szíve és az idegrendszere.

Híres Vízöntő aszcendensűek: Whoopi Goldberg, Martin Sheen, Anthony Hopkins.

Vízöntő aszcendens érzékeny testrésze: lábszár, boka, idegrendszer

Vízöntő aszcendens fejlődésében bejárandó útja: a bomlasztótól a békés forradalmárig.

 

Halak

Sem nem nyitott, sem nem zárkózott, a közegtől függ a viselkedésed. Külső ingerekre lassan és igen mély érzelmekkel reagálsz. Intuitív készséged, empátiád kimagaslóan jó. Tele vagy idealizmussal, megértéssel. Óriási érzelmi életed van, könnyen befolyásolhatnak, mindig a szívedre hallgatsz. Instabil vagy és hajlamos a szétfolyásra. Az élet apró-cseprő dolgain hosszan fennakadsz, az igazán nagy dolgokat lazán keresztülléped. Társaságkedvelő vagy, jól mesélsz, gyakran ugyanazt százszor is, és mindannyiszor átéled. Van benned egy adag `pató-pálos` vonás: majd csak lesz valahogy. Bölcs belenyugvással viseled sorsod. Szenvedélyek rabja lehetsz, megbízhatatlan vagy, nagy szöveged van.

Halak ascendens megjelenés

Ábrándos tekintet, kék, kissé dülledt szem, kicsi, ovális fej, keskeny hosszú lábfej, hízásra hajlamos.

Az érzelmek világában érzi igazán jól magát, a realitás talaján kissé bizonytalanul, tétován áll. Önfeláldozó, segítőkész. Nehéz szembesíteni a valósággal, menekül a tisztázó beszélgetések elől, inkább "homokba dugja a fejét"'. Született tehetsége van a halak foglalkozásokhoz, úgy, mint festő, zenész, költő, író, filmes, fotós, ápoló, orvos, tengerész, halász.

Amennyiben az ascendenst, vagy annak uralkodó bolygóját nehezítő fényszögek érik, úgy akaratgyenge, alacsony erkölcsi szinten álló, szenvedélybeteg lehet.

Tekintete jóságos, álmodozó, olyan mintha valami mást is látna, mint a többi embert - lehet látnok, médium, érzékfeletti jelenségeket érzékelő, vagy egyszerűen csak képzelgő. Szeme vizenyős, tengerkék, vagy halványzöld. Szeme nagyon ívelt, mintha mindig csodálkozna. Álla gömbölyded, felső ajka előrébb áll, mint az alsó. Arcvonásai lágyak, szelídek. Orra puha, húsos. Jellegzetes túlvilági mosolya van. Kézfogása erőtlen. Lábfeje viszonylag nagy, érzékeny, járása hanyag. Anyagcsere-zavarokra hajlamos. Testalkata kétféle lehet: szétfolyó, hízásra hajlamos vagy egészen éteri, szinte testetlen, sovány, misztikus alkat, átszellemült, szellemi, önmegtagadó.

Híres Halak aszcendensűek: Whitney Houston, Falusi Mariann, Jean Gabin.

Halak aszcendens érzékeny testrésze: lábfej, nyirokrendszer

Halak aszcendens fejlődésében bejárandó útja: a gyenge szenvedélybeteg csalótól az önzetlen szeretetre képes Emberig.

 

 

 
 

 

Profilkép


Képgaléria


Utolsó kép


Elérhetőség

Tóthné Bocsi Szilvia

Budapest 1171
Körömvirág utca 24

30-851 0853

lelektukor@citromail.hu

Levelezőlista
Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>

CURRENT MOON

Statisztika

Online: 1
Összes: 32187
Hónap: 762
Nap: 38